Omgeving

De unieke omgeving van Baarle

Baarle-Nassau/Hertog

Baarle-Nassau

Het grensdorp Baarle-Nassau/Hertog is uniek vanwege de Belgische en Nederlandse enclaves en de winkels zijn er op zondag geopend, wat garant staat voor een gezellige sfeer. Baarle is een toeristisch dorp waar de grens van België continu doorheen loopt. Er is van alles te beleven voor degenen die activiteit zoeken. Beter nog is de schitterende bosrijke omgeving waar Baarle zich in bevindt. Laat u informeren over de historische wandel- en fietsroutes of voel zelf wat de bossen met u doen.

De ligging van vakantiehuis De Morgenstond binnen de bosrijke driehoek Breda-Tilburg-Turnhout, De Groene Driehoek, maakt dit vakantiehuis een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar gezellige steden, kleine Brabantse dorpjes, mooie natuurgebieden en pretparken zoals de Efteling, Bobbejaanland en Beekse Bergen.

Wandel- en Fietsroutes

Baarle is omgeven door veel natuurschoon en vooral het beekgebied staat bekend om haar rijke flora en fauna. Hier vormen heidevelden, akkers, landgoederen, bossen en vennetjes een landschappelijk geheel dat uitnodigt tot bezoek.

Vele wandelwegen, fietspaden en romantische weggetjes maken dit gebied tot een geliefd vakantiegebied. Veel prachtige fietsroutes starten of lopen dwars door Baarle Nassau, zodat u na een dagje fietsen zo weer uitkomt bij De Morgenstond. Informeer bij de VVV in Baarle (naast de kerk in het dorp) over de omgeving en de wandel- en fietsroutes. Tip: De Falkplan-knooppunten-app wijst u uitstekend de weg.

Baarle-Nassau

Gezellig centrum

Baarle-Nassau vakantiehuis huren

Vakantiehuis De Morgenstond ligt net buiten de dorpskern van Baarle. In het dorp kunt u slenteren langs de winkels, die ook op zondag open zijn, en even uitrusten op één van de vele terrasjes die Baarle rijk is. Daarnaast zijn er allerlei winkels en meerdere supermarkten voor uw boodschappen.

Leuke uitjes zijn er genoeg te verzinnen in de omgeving. Gaat u graag de natuur in? Er zijn diverse routes om wandelend en fietsend de Belgische Kempen te ontdekken. Houdt u van geschiedenis? De WOI is in Baarle ‘tastbaar’ aanwezig, bijvoorbeeld tijdens de Dodendraadroute. Ook zijn er buitenactiviteiten voor jong en oud, zodat de hele familie een leuke dag heeft. Rijdt u op een Solex, terwijl de jeugd een Quad bestuurt? Of speelt u liever met z’n allen het Spel zonder grenzen? Zowel bij mooi als slecht weer komt u tijd te kort in Baarle-Nassau-Hertog. Meer informatie is te verkrijgen bij het VVV.

Visvijver

Op loopafstand ligt hier een schitterend stukje natuur waar u heerlijk kunt vissen. Dé visvijver van Baarle waar u kunt genieten van de rust en natuurschoon. U kunt hier prima vissen op verschillende mooi aangelegde visplekken. Visvergunningen kunnen bij het VVV kantoor in Baarle worden verkregen.

Natuurlijk zijn er rondom het meer verschillende wandelroutes te lopen die met het uitzicht op de rustgevende visvijver gegarandeerd een succes zijn.

visvijver Baarle-Nassau